Appelgalette

55 MIN
4 personen

Appeltjes zijn typisch winters en kan je in verschillende gerechten verwerken. Probeer deze zoete appelgalette eens, heerlijk smullen!

Ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 2 appels, geschild en in schijfjes
  • 1 el citroensap
  • 1 el bloem
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 50 g bruine suiker
  • 50 g suiker
  • 2 el ongezouten boter
  • ½ el kaneel
  • snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rol het kruimeldeeg uit op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  3. Mix de schijfjes appel met de suiker, de bruine suiker, de bloem, het zout, het citroensap en de kaneel. De schijfjes appel moeten allemaal bedekt zijn met een laagje.
  4. Schep de appeltjes op het midden van het vel kruimeldeeg en laat ruimte rondom.
  5. Draai voorzichtig de randen van het kruimeldeeg om zodat ze een deel van de appels bedekken.
  6. Smeer het kruimeldeeg in met de eidooier en besprenkel eventueel nog met wat suiker.
  7. Bak de appelgalette 35-40 minuten gaar in de oven.
  8. Serveer met een bolletje ijs.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 554.65 kcal
Koolhydraten 69.74 g
waarvan suikers 42.45 g
Vet 26.4 g
waarvan verzadigd 14 g
Proteïnen 6.99 g
Vezels 2.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin