Pannenkoeken met gebakken kaneelappeltjes

25 MIN
4 personen
Pannenkoeken met gebakken kaneelappeltjes

Deze pannenkoeken zijn voor echte lekkerbekken. Heerlijk winters met gebakken kaneelappeltjes en ze staan makkelijk en snel op tafel.

Ingrediënten

  • 2 appels, geschild en in schijfjes
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 250 g melk
  • 75 g boter
  • 2 kl kaneel
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Klop het ei los. Meng met de helft van de melk en de gezeefde bloem. Roer goed tot er geen klonters meer zijn. Voeg dan de rest van de melk toe en het zout. Roer tot een homogeen beslag.
  2. Smelt 30 gram boter in een pan en bak de appelschijfjes met kaneel. Zet opzij.
  3. Verhit de pan en bak de pannenkoeken met de rest van de boter. Houd ze warm onder een bord.
  4. Serveer de pannenkoeken met de appeltjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 314.74 kcal
Koolhydraten 30.06 g
waarvan suikers 11.23 g
Vet 18.12 g
waarvan verzadigd 11.08 g
Proteïnen 7.04 g
Vezels 2.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin