Je kan uiteraard appelmoes in bulk maken en inmaken, genoeg voor een lange winter door te komen. Maar je kan appeltjes ook in zoveel lekkere gerechten verwerken, zowel zoet als zout.
1. Hete bliksem
Hete bliksem is een populaire ovenschotel voor jong en oud, met lekker gehakt, appels en een laagje aardappelpuree. Opgepast dat je je niet verbrandt, erg heet, vandaar de naam ook natuurlijk.

2. Bladerdeegje met witte pens en appelmoes
Serveer deze leuke taartjes met stukjes witte pens en appeltjes als hapje, of origineel voorgerecht met een herfstig slaatje met rucola en nootjes bij.

3. Varkenshaasje met appelchutney
Chutney is een soort van confituur met azijn, die perfect past bij hartige bereidingen, zoals bijvoorbeeld dit heerlijke varkenshaasje met appelchutney en ovenaardappeltjes.

4. Gevulde appel met gehakt
Een origineel en verrassend gerecht, deze appeltjes gevuld met kruidig gehakt. De gember maakt het lekker licht verteerbaar.

5. Appel-selderstoemp met mosterdkip
Je zou het de gesofisticeerde versie van kip met appelmoes kunnen noemen, deze appel-selderstoemp met mosterdkip. Serveer met een fris slaatje erbij.

6. Appel-geitenkaas bloemetjes
We maken even een overgang tussen hartig en zoet met deze prachtige appel-geitenkaas bloemetjes. Een mooi ogend en bovendien heerlijk hapje!

7. Appelcrumble
Heerlijk warme appeltjes met uiteraard veel kaneel met doorboven een krokant koekjeslaagje, overheerlijk!

8. Appelgalette
Oogt mooi en is stiekem supersimpel om te maken, deze Franse appelgalette. Gebruik maar lekker veel boter, dan smaakt het nog lekkerder!

9. Appelstrudel
Dit traditioneel Oostenrijks gebak maak je gemakkelijk zelf. Appelstrudel is een heerlijk dessertje op koude dagen. Serveer met vanillesaus of -ijs!

10. Appelcake
Appels met ahornsiroop en amandelen zijn een perfecte combinatie, en komen heerlijk tot hun recht in deze heerlijke cake. Een echt verwen-dessertje!
