Appel-selderstoemp met mosterdkip

35 MIN
2 personen
Appel-selderstoemp met mosterdkip

Appeltjes en selder vormen een heerlijke smaakcombinatie in deze verrassende stoemp. Daarbij komt een sappige kipfilet in een jasje van spek en mosterd.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 appels
  • 4 stengels selder
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 kipfilet
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 2 el mosterd
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Schil de appels en snij in blokjes. Snij de selder in fijne boogjes. Hak de peterselie fijn.
  3. Smelt de helft van de boter in een pan en stoof de appelblokjes en selder gedurende 7-9 minuten aan. Schep dan uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Kruid de kipfilets met peper en zout, bestrijk ze rondom met mosterd en wikkel er per persoon 2 plakjes spek rond.
  5. Verhit de olijfolie in de pan, bak de kipfilets 2 minuten aan elke kant. Voeg per persoon 3 eetlepels water toe en zet een deksel op de pan. Laat de kipfilets 10 minuten garen. Draai de kipfilets halverwege om.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Voeg ook de gestoofde appel en selder toe. Meng goed.
  7. Serveer de mosterdkip met de appel-selderstoemp. Werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 924.98 kcal
Koolhydraten 75.8 g
waarvan suikers 24.81 g
Vet 40.19 g
waarvan verzadigd 26.26 g
Proteïnen 50.07 g
Vezels 13.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin