Ovengeroosterde kipfilet met appel en venkel

30 MIN
2 personen
Ovengeroosterde kipfilet met appel en venkel

Een heerlijk herfstig gerecht waarbij je alles op 1 bakplaat kan maken in de oven! De aardappelen en venkel gaan eerst de oven in. Terwijl heb jij tijd om de appel en kip te prepareren. Dan gaat alles nog even samen in de oven en jij hebt in minder dan een half uurtje een lekker maal bereid, met een minimum aan afwas!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 venkel
  • ½ citroen
  • 2 takjes tijm
  • 1 stick honing
  • 1 appel
  • 2 kl kipkruiden
  • 2 kipfilet
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was en snij de aardappelen in gelijke blokjes. Snij de venkel in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de aardappelblokjes en plakjes venkel hierover. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Pers het sap van de citroen. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng 1/3de van de olijfolie met het citroensap, de tijm en de honing. Schil de appel(s) en snij in partjes. Wentel de appelpartjes in de 'marinade'.
  4. Meng de rest van de olijfolie met de kipkruiden. Bestrijk hiermee de kipfilets.
  5. Haal de bakplaat met de aardappelen en venkel uit de oven. Maak in het midden van de bakplaat wat plaats voor de kipfilets en leg ze erbij. De gemarineerde appels mag je gewoon bovenop de aardappelen en venkel leggen. Kruid alles met peper en zout en zet opnieuw 10 minuten in de oven.
  6. Serveer de kipfilets met de geroosterde aardappelen, venkel en appels.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 667.6 kcal
Koolhydraten 64.38 g
waarvan suikers 17.72 g
Vet 24.77 g
waarvan verzadigd 3.57 g
Proteïnen 41.81 g
Vezels 11.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin