Saltimbocca met parmezaanstoemp en gepofte kerstomaatjes

35 MIN
4 personen
Saltimbocca met parmezaanstoemp en gepofte kerstomaatjes

Saltimbocca wil letterlijk zeggen 'spring in de mond'. Als je deze Italiaanse klassieker proeft, weet je waarom! Lekker met de parmezaanstoemp en kerstomaten.

Ingrediënten

  • 600 g aardappelen
  • boter
  • 75 g parmezaan
  • 4 kalfslappen
  • 2 plakjes parmaham
  • 4 trosjes kerstomaten
  • 1 el sjalot, gesnipperd
  • 2 dl kalfsbouillon
  • 1 dl room
  • 8 blaadjes salie
  • 1 takje rozemarijn
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Leg de kalfslapjes tussen twee vellen plasticfolie. Sla ze plat met een houten hamertje. Kruid ze met peper en zout. Leg op elk lapje twee blaadjes salie en een halve plak ham. Steek vast met een houten prikker.
  2. Schil en kook de aardappelen gaar in gezouten water. Rasp de parmezaan.
  3. Giet de aardappelen af en laat ze opdrogen op het vuur.
  4. Pureer ze met 2 eetlepels olijfolie. Vermeng met de gemalen parmezaan en kruid naar smaak bij met peper en zout. Hou warm op een zacht vuur.
  5. Spoel de kerstomaatjes. Bestrijk ze met olijfolie. Leg ze onder de ovengrill tot ze openbarsten.
  6. Bak de kalfslapjes met de hamkant naar boven 5 minuten in hete boter. Keer ze om. Laat de ham nog 1 minuutje bakken.
  7. Hou de saltimbocca warm onder aluminiumfolie. Blus de braadpan met de kalfsbouillon. Doe er de sjalotsnippers en de rozemarijn bij. Laat 1 minuut inkoken. Doe er de room bij. Laat inkoken tot sausdikte. Kruid naar smaak bij.
  8. Leg de saltimbocca op voorverwarmde borden. Schep er een portie puree bij. Leg er een trosjes tomaatjes bij. Werk af met een likje saus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 442.46 kcal
Koolhydraten 26.56 g
waarvan suikers 1.13 g
Vet 21.41 g
waarvan verzadigd 12.25 g
Proteïnen 34.93 g
Vezels 3.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin