Lamskoteletjes met warme salade van sjalot, olijven en tomaat

20 MIN
4 personen
Lamskoteletjes met warme salade van sjalot, olijven en tomaat

Een Zuiders bommetje op je tafel! Heerlijke lamskoteletjes met een warme salade van sjalotjes, olijven en smaakvolle tomaatjes. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 kg lamskotelet
  • 400 g kerstomaten, gehalveerd, rode en gele
  • 30 g zwarte olijven, gehalveerd
  • 4 sjalotten, gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • ½ el peterselie
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kruid het lamsvlees met het paprikapoeder en wat peper en zout naar smaak. Bak 3 minuten aan elke kant aan in de hete olijfolie. Gebruik een ovenbestendige pan.
  3. Leg de sjalotten bij het vlees en zet 6-8 minuten in de oven tot de gewenste gaarheid. Haal het vlees uit de pan en verdeel over 4 borden.
  4. Voeg de kerstomaten, olijven en peterselie in de pan met de sjalotten en roer om. Schep bij op het bord en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 782.04 kcal
Koolhydraten 5.93 g
waarvan suikers 0.9 g
Vet 67.72 g
waarvan verzadigd 30.77 g
Proteïnen 39.49 g
Vezels 2.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin