Aardappelwafeltjes met paling

20 MIN
4 personen
Aardappelwafeltjes met paling

Je kan ook hartige wafeltjes bakken in een wafelijzer met aardappelpuree. Daarbij komt een verfijnd stukje gerookte paling en een schijfje Chinese radijs.

Ingrediënten

  • 8 aardappelen, geschild
  • 300 g palingfilets, gerookt
  • 1 chinese radijs, in schijfjes
  • 3 eieren, gesplitst
  • 100 g bloem
  • 200 ml melk
  • 50 g boter
  • olie
  • 2 el peterselie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en plet ze met een stamper tot puree. Leng aan met de melk en kruid met peper en zout.
  2. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
  3. Klop een schuim van de dooiers en boter en spatel dit door de bloem. Meng er de puree, eiwitten en peterselie door.
  4. Vet het wafelijzer in met olie. Bak hierop de wafeltjes. Beleg ze met een schijfje Chinese radijs en gerookte palingfilet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 494.31 kcal
Koolhydraten 35.51 g
waarvan suikers 3.22 g
Vet 28.62 g
waarvan verzadigd 11.63 g
Proteïnen 22.58 g
Vezels 3.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin