Quinoa pizza hapjes

20 MIN
4 personen
Quinoa pizza hapjes

Deze hapjes met quinoa en pizzatopping zijn origineel en ook nog eens lekker licht! Win-win!

Ingrediënten

  • 50 g chorizo, in plakjes
  • 200 g quinoa, gekookt
  • 75 g gruyère, geraspt
  • 1 ei
  • 200 ml tomatenpassata
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • arachideolie, om in te vetten
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Meng de gekookte quinoa met de kaas, de plakjes chorizo en het ei in een kom. Kruid met peper en zout.
  3. Neem een mini-muffinvorm en vet die in met arachideolie. Vul de muffinvorm met de quinoa-mengeling. Overstrooi met de geraspte kaas. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de pizzahapjes er mooi vast en gaar uitzien.
  4. Maak ondertussen een dipsausje: warm de passata op in een steelpannetje, en meng er de Italiaanse kruiden onder. Als de saus warm is, haal je van het vuur en meng je er 1 eetlepel extra vierge olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de quinoa pizza hapjes met de tomatensaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 385.56 kcal
Koolhydraten 35.74 g
waarvan suikers 1.2 g
Vet 18.52 g
waarvan verzadigd 7.01 g
Proteïnen 18.12 g
Vezels 2.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin