Aardappelsalade met rolmops en tartaarsaus

25 MIN
4 personen
Aardappelsalade met rolmops en tartaarsaus

Een Scandinavisch geïnspireerd gerecht, deze aardappelsalade met rolmops en lekkere zelfgemaakte tartaarsaus. Lekker fris!

Ingrediënten

  • 4 rolmopsen, in stukjes
  • 8 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 krop ijsbergsla, in stukjes gesneden
  • 6 kerstomaten, in kwartjes
  • 5 augurken, in kleine blokjes
  • 1 el kappertje
  • ½ ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen, geperst
  • 1 eidooier
  • 1 ei, hardgekookt
  • 1 el mosterd
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelblokjes gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Mix voor de tartaarsaus de eidooier met de mosterd en het citroensap. Doe er geleidelijk aan olie bij tot er een mayonaise ontstaat. Laat even rusten.
  3. Roer het ei, de ui, augurk, kappertjes, peterselie en het geperst teentje knoflook door de mayonaise. Kruid met peper en zout.
  4. Doe de ijsbergsla in een grote mengkom en roer er voorzichtig de aardappelblokjes, kerstomaten en rolmops door. Verdeel de salade over 4 borden en en werk af met de tartaarsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 271.62 kcal
Koolhydraten 19.88 g
waarvan suikers 2.5 g
Vet 12.92 g
waarvan verzadigd 3.76 g
Proteïnen 17.13 g
Vezels 4.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin