Salade niçoise

35 MIN
4 personen
Salade niçoise

Dit is de echte klassieke salade Niçoise, met boontjes, ei, tonijn, tomaat en vinaigrette. Voor een luxueuse versie, grill verse tonijn heel kort aan.

Ingrediënten

  • 20 ansjovisfilets
  • 200 g aardappelen
  • 200 g sperziebonen
  • 50 g zwarte olijven, ontpit
  • 4 tomaten
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • 2 eieren, hardgekookt, in partjes
  • 2 el azijn
  • 1 el mosterd
  • 8 el olijfolie
  • 2 takjes dragon
  • 2 el kervel, fijngehakt
  • 2 el dragon, fijngehakt

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in de schil. Laat ze afkoelen, pel ze en snij in schijfjes. Kook ondertussen de boontjes in gezouten water. Laat eveneens afkoelen en halveer ze.
  2. Kerf een kruisje onderaan de tomaten en dompel ze enkele seconden in kokend water. Laat schrikken onder ijskoud water en pel ze. Verwijder de pitjes en snij in partjes.
  3. Maak een vinaigrette van mosterd, azijn, kervel, olijfolie, 2 eetlepels water en dragon.
  4. Snij de ansjovisfilets in stukken en doe ze in een grote slakom. Doe er de boontjes, eieren, tomaat en aardappelen bij. Hussel voorzichtig door elkaar en voeg ook de olijven en kappertjes toe. Schenk er de vinaigrette bij.
  5. Werk af met enkele takjes dragon.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 466.83 kcal
Koolhydraten 22.66 g
waarvan suikers 2.55 g
Vet 36.02 g
waarvan verzadigd 5.53 g
Proteïnen 12.85 g
Vezels 5.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin