Witloofsalade met gebakken kip en yoghurtvinaigrette

30 MIN
4 personen
Witloofsalade met gebakken kip en yoghurtvinaigrette

Witloof een wintergroente? Witloof smaakt ook heerlijk zomers in deze salade met gebakken kip, appel, veel kruiden en een frisse yoghurtvinaigrette.

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 500 g aardappelen, geschild
  • 500 g witloof, in reepjes
  • 40 g tuinkers
  • 100 g veldsla
  • 1 appel, in blokjes
  • 500 ml yoghurt
  • 2 el graanmosterd
  • 1 el wijnazijn
  • 1 el honing
  • 1 el boter
  • 2 takjes dragon, fijngehakt
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • snufje kipkruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en dep droog. Laat afkoelen en snijd ze in fijne blokjes.
  2. Maak een dressing van yoghurt, graanmosterd, wijnazijn en honing. Breng verder op smaak met peper en zout. Roer goed om en zet koel weg.
  3. Meng het witloof samen met de appel in een kom. Roer er een eetlepel van de dressing door. Leg er dan de stukjes aardappel, dragon en bieslook bij.
  4. Kruid het vlees met kipkruiden, peper en zout. Bak ze goudbruin in boter en meng ze mee door de salade.
  5. Voeg de veldsla en tuinkers bij de salade en roer voorzichtig om. Lepel extra vinaigrette bij naar smaak.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 415.65 kcal
Koolhydraten 39.04 g
waarvan suikers 11.85 g
Vet 10.07 g
waarvan verzadigd 5.27 g
Proteïnen 39.13 g
Vezels 6.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin