Salade met haring en appel

20 MIN
4 personen
Salade met haring en appel

Frisse appels passen heel goed bij haring. Serveer in een aardappelsalade met kerstomaatjes en een frisse dressing op basis van yoghurt.

Ingrediënten

  • 4 haringfilets, in reepjes
  • 300 g aardappelen, vastkokend
  • ½ krop ijsbergsla, in stukken gesneden
  • 12 kerstomaten, gehalveerd
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 appels, in schijfjes
  • 5 el yoghurt
  • 1 el appelazijn
  • 1 kl graanmosterd
  • 1 kl dille, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snijd in kwartjes.
  2. Meng de yoghurt met het appelazijn en de graanmosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper, zout en dille. Zet even opzij.
  3. Verdeel de ijsbergsla, de aardappelen, de rode ui en de kerstomaten over de borden. Leg hierop de haringfilet en de appelblokjes. Serveer er de dressing apart bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 268.91 kcal
Koolhydraten 26.31 g
waarvan suikers 10.79 g
Vet 10.6 g
waarvan verzadigd 3.43 g
Proteïnen 14.64 g
Vezels 5.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin