Heb je al eens van spaghettipompoen gehoord? Tegenwoordig zie je'm steeds vaker op de markt en in de winkel opduiken. Het gare vruchtvlees van deze pompoen valt in draadjes uit mekaar. Ze doen aan spaghetti denken, met een leuke textuur en ook een verfijnde smaak. Daarom dat spaghettipompoen ook al eens vaak gebruikt wordt in de koolhydraatarme keuken. 

Low carb of niet, de spaghettipompoen is ook nog eens heel gemakkelijk om te bereiden. Zo ga je te werk:


  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier. 
  2. Halveer de pompoen met een goed mes. Let op, de pompoen is heel stevig, dus er is best wat kracht voor nodig, zorg dat de pompoen niet wegschiet. Eens opengesneden, verwijder de zaden en draden in het midden. Dit gaat het makkelijkste met een ijsschep. Besprenkel de pompoen met olijfolie, wrijf uit en leg op de bakplaat, met de schil naar beneden.
  3. Zet 1 uur in de voorverwarmde oven. Controleer of het vruchtvlees gaar is en dat je het met 2 vorken gemakkelijk uit mekaar kan trekken.
  4. Verwijder uit de schil. Of je kan het gerecht ook rechtstreeks in de schil van de pompoen serveren, die blijft mooi hard. Een kommetje van de natuur!
Je kan nu het vruchtvlees gebruiken in een bereiding, of serveer er simpelweg je favoriete pastasaus bij (of dus ín de pompoen). Een andere mogelijkheid is om de pompoen op te vullen en dan nog even te gratineren in de oven. Ook heerlijk!

Wij gingen voor spaghettipompoen carbonara, een heerlijke combinatie! Meng de pompoenspaghetti slierten met carbonarasaus en krokant gebakken spekjes. Werk af met fijngehakte bladpeterselie (of krokant gebakken salie is ook een heerlijke combinatie!) en versgeraspte parmezaan. Je oven doet eigenlijk al het werk, je hoeft zelf maar 10 minuutjes in de keuken te staan, ideaal toch? Echt een topgerecht voor donkere herfstdagen. Ontdek het recept hier. 

Spaghettipompoen carbonara