Pompoencake

80 MIN
10 porties
Pompoencake

Pompoen kan je niet enkel in hartige gerechten gebruiken, maar ook in zoete bereidingen, bijvoorbeeld deze pompoencake, afgewerkt met roomkaas en nootjes.

Ingrediënten

  • 200 g pompoen, geraspt
  • 215 g bloem
  • ½ kl bakpoeder
  • ½ kl bicarbonaat
  • 2 eieren
  • 175 ml melk
  • 150 g tagatesse
  • 115 g boter
  • 1 kl kaneelpoeder
  • ¼ kl nootmuskaat
  • ½ kl zout
  • Voor de afwerking

  • 50 g pecannoten, geroosterd en grof gehakt
  • 225 g roomkaas
  • 100 g rietsuiker
  • 1 kl vanille-extract
  • 115 g boter

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Meng in een kom de bloem met de kaneel, de nootmuskaat, het zout, het bakpoeder en de bicarbonaat. Voeg de zachte boter, de tagatesse, de eieren, de geraspte pompoen en de melk toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Giet het beslag in een beboterde bakvorm en bak ongeveer 45 minuten. Laat de cake 20 minuten rusten op een rooster.
  4. Mix een beslag van de roomkaas, de rietsuiker, de vanille en de boter.
  5. Decoreer hiermee de afgekoelde taart en werk af met de pecannoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 451.16 kcal
Koolhydraten 40.82 g
waarvan suikers 11.77 g
Vet 31.49 g
waarvan verzadigd 18.37 g
Proteïnen 6.94 g
Vezels 3.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin