Herfstsalade met pompoen, spek, walnoten en ahorn-clementine-gemberdressing

30 MIN
2 personen
Herfstsalade met pompoen, spek, walnoten en ahorn-clementine-gemberdressing

Een salade voor de lunch in de herfst? Daar zorgen wij voor! Deze heerlijke hartverwarmende salade heeft het allemaal: kruidige pompoen, parelcouscous om te vullen, spinazie voor de vitamientjes, crunchy spek en walnoten, vijgen, wat feta en een zalige dressing met clementinesap, gember en ahornsiroop. Dit wil je proeven, toch?

Ingrediënten

  • 1 butternut pompoen
  • 1 el ras el hanout
  • 1 rode ui
  • 50 gr spinazie
  • 150 gr parelcouscous
  • 25 gr walnoten
  • 8 plakjes spek
  • 50 gr feta
  • rode basilicum
  • 20 gr gember
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 clementine
  • 2 kl balsamico
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 vijgen

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de pompoen in plakken en schik op de bakplaat. Meng de ras el hanout met 2 el olijfolie en bestrijk hiermee de pompoen. Snij de rode ui in partjes en leg bij de pompoen. Leg de ongepelde teentjes knoflook er ook bij. Zet 15-20 min. in de oven.
  2. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak het spek krokant in een pan zonder vetstof. Haal uit de pan en bak dan de walnoten krokant in de pan.
  4. Dressing: schil en rasp de gember. Pers het clementinesap. Doe samen in een steelpannetje, samen met de ahornsiroop. Warm op tot het sap wat ingedikt is. Laat afkoelen. Haal de knoflook uit de oven, duw het zachtgeworden vruchtvlees uit het velletje en plet met een vork. Voeg toe aan de siroop, samen met de balsamico. Roer er dan de extra vierge olijfolie door en kruid met peper en zout.
  5. Meng de helft van de dressing door de parelcouscous. Snij de pompoen in stukjes. Schep door de parelcouscous, samen met de spinazie. Schik het spek, de walnoten, partjes vijg erop. Verkruimel de feta erover. Bedruppel met de rest van de dressing en werk af met paarse basilicum. Smakelijk!