Watermeloen geeft ons een instant zomergevoel! De kolossale vrucht is natuurlijk geen onbekende, maar de laatste jaren zien we dat meer en meer mensen creatief met watermeloen aan de slag gaan. Voor chefs is het zelfs de ideale vleesvervanger: door het vruchtvlees te marineren, kan je dezelfde textuur krijgen, als een steak. Want jawel hoor, watermeloen kan je zelfs bakken!

Vorig jaar bezongen we onze liefde al voor watermeloen. Dit jaar komen we met nóg meer frisse en originele recepten met de koning der meloenen!

Watermeloen raketijsjes


Watermeloen raketijsjes

Zijn ze niet prachtig, deze raketijsjes? We maakten ze zo, dat ze er écht als een stuk watermeloen uitzien, met chocoladestukjes als pitjes, kokosmelk voor de witte rand en kiwi voor de schil. Een superverfrissende versie dus. Een erg leuke verrassing voor de kinderen!

Watermeloensalade met feta en munt

Watermeloensalade met feta en munt


Watermeloen, feta en munt, het is een match made in heaven! Echt zo zomers en fris, een salade die niet mag ontbreken op je volgende barbecue-partij!

Watermeloenpizza
 Watermeloenpizza


Of maak eens een variatie op bovenstaande salade, met watermeloen als pizzabodem. Je kan die zelfs kort even bakken op de grill, echt heerlijk!

Watermeloen ijsthee


Watermeloen ijsthee

Perfecte verfrissing op hete dagen: ice tea op basis van groene thee met watermeloen erbij. Gezond en fris!

Watermeloen mocktail


Watermeloen mocktail

We blijven nog even bij de drankjes, met deze mocktail, met het kortste ingrediëntenlijstje ooit: 1 watermeloen is alles wat je nodig hebt om een verfrissend, gezond en origineel drankje te maken.

Watermeloen-munt granita

Watermeloen-munt granita


Granita is een lekker licht ijsje op basis van fruitsap. In dit geval met onze favoriete vrucht met munt erbij. Een zalig frisse combinatie!