Dat ik gelukkig word van lekker eten is geen geheim, maar het kan nog beter… Soms word ik werkelijk euforisch bij het aanschouwen van mijn favoriete lekkers. Watermeloen is daar het perfecte voorbeeld van. Ik ben dan ook altijd enorm blij als de eerste exemplaren in de winkel liggen. Vroeger at ik mijn portie watermeloen altijd uit het vuistje of op een stokje, maar sinds ik de kookmicrobe te pakken heb, verwerk ik deze exotische vrucht in de meest uiteenlopende gerechtjes!

Watermeloen is een heerlijke zoete vrucht, die voor 95% uit water bestaat. Toch zit deze ook boordevol belangrijke voedingstoffen. Zo is watermeloen een goede leverancier van vitamine C, maar ook van vezels, proteïnen, zink en antioxidanten. Zelfs de zwarte pitjes, die de meeste mensen uitspugen, zijn erg gezond. Je kan ze zo eten of geroosterd met wat zout.

Ijspops van watermeloen
Ijspops van watermeloen


Door de grote hoeveelheid water is watermeloen ideaal om ijslolly’s met te maken. De perfecte afkoeling op een hete zomerdag! En wie denkt dat ijslolly’s alleen maar voor de kleinsten zijn: doe er een scheutje van je favoriete sterke drank bij en het cocktailuurtje kan beginnen. Let er wel op dat je minder dan 25 ml alcohol gebruikt, anders zullen de ijspops niet bevriezen.

Wraps met watermeloen, avocado en Italiaanse ham
Wraps met watermeloen, avocado en Italiaanse ham


De combinatie zoet en zout is een match made in heaven. Geen betere vrucht om de proef op de som met te nemen dan watermeloen dus! De mogelijkheden zijn eindeloos, maar omdat watermeloen een zomervrucht is, is het belangrijk dat je het fris en licht houdt. Een echte lunchtopper waarin de combinatie zoet en zout mooi tot zijn recht komt, is een wrap met Italiaanse ham, feta, avocado en watermeloen. Het zilte van de feta en de ham gaat perfect samen met de zoete meloen.

Watermeloenpizza
Watermeloenpizza


Als je aan pizza denkt, denk je hoogstwaarschijnlijk niet meteen aan watermeloen, maar daar brengt deze watermeloenpizza zeker en vast verandering in. Snijd dunne ronde schijven van de meloen en beleg met feta, zwarte olijven, munt en gekarameliseerde ui. Dit gerechtje is niet alleen een streling voor je tong, maar ook voor het oog.