Zuiders groentepannetje

20 MIN
4 personen
Zuiders groentepannetje

Dit groentepannetje barst van de Zuiderse groenten zoals tomaten, paprika en aubergines. Lekker als bijgerecht, of zo als een lichte lunch.

Ingrediënten

  • 4 aubergines, in blokjes
  • 2 witte selder, in boogjes
  • 2 rode paprika's
  • 400 g tomaten, gepeld
  • 1 ui, in fijne ringen
  • 100 g groene olijven, zonder pit
  • 1 kl rietsuiker
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • takje basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de aubergines 3 minuten in ruim wat hete olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Fruit in dezelfde pan de uiringen glazig. Doe er de selder en de paprika's bij. Roerbak 2 minuten. Voeg er de gepelde tomaten en de aubergines aan toe. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan.
  3. Breng op smaak met de suiker en de wijnazijn. Doe er de olijven aan toe. Laat nog 5 minuten goed doorwarmen. Werk af met een takje basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 200.27 kcal
Koolhydraten 20.8 g
waarvan suikers 10.67 g
Vet 8.08 g
waarvan verzadigd 1.21 g
Proteïnen 6.17 g
Vezels 12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin