Groentetajine

40 MIN
4 personen
Groentetajine

Een vegetarische Marokkaanse tajine met tal van Zuiderse groenten, zoals aubergine, kikkererwten, courgette, in een heerlijke pittige tomatensaus.

Ingrediënten

  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 rode paprika's, in reepjes
  • 200 g kikkererwten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 chilipeper, gedroogd
  • 100 g tomatenpuree
  • 100 ml groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 kardemompeulen
  • 4 takjes koriander
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken.
  3. Doe de ui en de knoflook samen met de paprika in een tajine (of ovenschaal met deksel). Besprenkel met olijfolie en zet, onafgedekt, 5 minuten in de oven, tot de groenten een beetje geroosterd zijn.
  4. Doe er de courgette- en de aubergineblokjes bij. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Zet nog 5 minuten zonder deksel in de oven.
  5. Voeg er de kikkererwten, de bouillon en de tomatenpuree aan toe. Schep om. Leg er het chilipepertje en de kardemompeultjes bij. Dek af en laat 20 minuten garen.
  6. Neem het chilipepertje en de kardemompeultjes weg. Werk af met verse koriander en serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 230.66 kcal
Koolhydraten 22.53 g
waarvan suikers 10.65 g
Vet 9.91 g
waarvan verzadigd 1.5 g
Proteïnen 8.89 g
Vezels 9.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin