Zoete hazelnootpasta

15 MIN
1 glazen
Zoete hazelnootpasta

Deze zoete hazelnootpasta is een gezond alternatief op choco. Ideaal om op de boterhammetjes te smeren. Je kan eventueel nog wat gesmolten chocolade toevoegen.

Ingrediënten

  • 100 g hazelnoten
  • 50 g kokosolie, gesmolten
  • 2 el amandelpoeder
  • 2 el ahornsiroop
  • 5 el water
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Doe de hazelnoten in de foodprocessor en hak ze grof.
  2. Voeg de gesmolten kokosolie, de ahornsiroop, het amandelpoeder, het water en het snuifje zeezout toe.
  3. Mix alles nu tot een gladde massa. Dit kan best even duren. Krijg je het niet helemaal glad met jouw toestel, niet erg. Een beetje crunch is ook wel lekker.
  4. Schep de hazelnotenpasta is een proper potje en laat hem opstijven in de koelkast.
  5. Bewaar ongeveer 2 weken is de koelkast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1446.7 kcal
Koolhydraten 45.6 g
waarvan suikers 35.2 g
Vet 132.4 g
waarvan verzadigd 49.05 g
Proteïnen 23 g
Vezels 12.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin