Zoete aardappel met linzen en feta

40 MIN
2 personen
Zoete aardappel met linzen en feta

Geroosterde wortelen, rode ui en zoete aardappel met daarbij voedzame linzen, frisse kruidige rucola en verkruimelde feta. Een vegetarisch feest op het bord!

Ingrediënten

  • 3 wortelen
  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 blik groene lins
  • 50 g rucola
  • 100 g feta
  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen en zoete aardappelen in gelijke blokjes. Pel en snij de rode ui in partjes. Schik samen op een bakplaat en besprenkel met 2/3de van de olijfolie, de chilivlokken (voeg minder toe als je niet graag pikant eet) en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep af en toe om.
  2. Laat de linzen uitlekken. Als de geroosterde groenten bijna klaar zijn, verhit de rest van de olijfolie in een pan. Bak de linzen kort, zodat ze warm zijn en kruid met peper en zout. Meng de geroosterde groenten met de linzen en de rucola. Verkruimel er de feta over. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en druppel over de salade. Kruid bij met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 922.56 kcal
Koolhydraten 95.82 g
waarvan suikers 18.76 g
Vet 43.63 g
waarvan verzadigd 12.02 g
Proteïnen 26.3 g
Vezels 23.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin