Herfstsalade met boekweit, geroosterde wortel en geitenkaas

25 MIN
2 personen
Herfstsalade met boekweit, geroosterde wortel en geitenkaas

Op zoek naar een gezonde opkikker? Wat denk je van een heerlijke vegetarische salade met voedzame boekweit, geroosterde wortel, geitenkaas, waterkers en een frisse citroen-dille dressing. Een feest van smaken en texturen, hoera!

Ingrediënten

  • 4 wortelen
  • 1 stick honing
  • 1 kl ras el hanout
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g boekweit
  • ½ citroen
  • 10 g dille
  • 1 bussel waterkers
  • 100 g geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en snij in balkjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortelbalkjes hierover. Kruid royaal met peper en zout, druppel er de honing over, de ras el hanout en besprenkel met de olijfolie. Leg ook de ongepelde teentjes knoflook erbij. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Breng per persoon 150 milliliter gezouten water aan de kook en voeg de boekweit toe. Laat 5 minuten zachtjes garen. Giet af en laat uitlekken.
  3. Was de citroen goed en rasp de schil. Pers het sap uit. Hak de dille fijn. Doe samen in een kom. Was de waterkers en laat uitlekken.
  4. Haal de geroosterde wortelen uit de oven. Duw de teentjes knoflook uit het velletje en plet met een vork. Voeg de knoflook toe aan de dressing. Meng goed door elkaar en kruid met peper en zout. Voeg al roerend de extra vierge olijfolie toe. Meng de uitgelekte boekweit, de geroosterde wortelen, de waterkers en de dressing. Kruid bij met peper en zout. Verkruimel er de geitenkaas over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 696.31 kcal
Koolhydraten 76.07 g
waarvan suikers 19.96 g
Vet 33.33 g
waarvan verzadigd 9.12 g
Proteïnen 17.91 g
Vezels 12.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin