Salade met boekweit, geroosterde wortel en geitenkaas

25 MIN
2 personen
Salade met boekweit, geroosterde wortel en geitenkaas

Op zoek naar een gezonde opkikker? Wat denk je van een heerlijke vegetarische salade met voedzame boekweit, geroosterde wortel, frisse geitenkaas, waterkers en een frisse citroen-dille dressing. Een feest van smaken en texturen, hoera!

Ingrediënten

  • 4 wortelen
  • 1 stick honing
  • 1 kl ras el hanout
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g boekweit
  • ½ citroen
  • 10 g dille
  • 1 bussel waterkers
  • 100 g geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en snij in balkjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel wortelbalkjes hierover. Kruid royaal met peper en zout, druppel er de honing over, de ras el hanout en besprenkel met de olijfolie. Leg ook de ongepelde teentjes knoflook erbij. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Breng per persoon 225 milliliter gezouten water aan de kook en voeg de boekweit toe. Laat 10 minuten koken. Giet af en laat uitlekken.
  3. Was de citroen goed en rasp de schil. Pers het sap uit. Hak de dille fijn. Doe samen in een kom. Was de waterkers en laat uitlekken.
  4. Haal de geroosterde wortel uit de oven. Duw de teentjes knoflook uit het velletje en plet met een vork. Voeg de knoflook toe aan de dressing. Meng goed door elkaar en kruid met peper en zout. Voeg al roerend de extra vierge olijfolie toe. Meng de uitgelekte boekweit, de geroosterde wortel, de waterkers en de dressing. Kruid bij met peper en zout. Verdeel er de geitenkaas over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 696.31 kcal
Koolhydraten 76.07 g
waarvan suikers 19.96 g
Vet 33.33 g
waarvan verzadigd 9.12 g
Proteïnen 17.91 g
Vezels 12.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin