Zoete aardappelpuree met grillkaas en balsamico-uitjes

25 MIN
2 personen
Zoete aardappelpuree met grillkaas en balsamico-uitjes

Dit is het type gerecht dat je kan bestellen in een hip eethuisje, maar dus eigenlijk ook gemakkelijk thuis kan klaarmaken! Een heerlijke zoete aardappelpuree met krokant gebakken grillkaas, gekaramelliseerde balsamico-uitjes voor een zuur contrast en kruidige rucola. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 1½ ui
  • 600 g zoete aardappelen
  • 25 g rucola
  • 200 g grillkaas
  • 1 stick honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamico
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de uien toe. Laat 10 minuten stoven op een zacht vuur, schep regelmatig om.
  2. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  3. Was de rucola en laat uitlekken.
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snij in plakjes. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de plakjes grillkaas goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.
  6. Voeg de honing en balsamico toe aan de pan met de uien. Verhoog het vuur kort, tot de uien beginnen te karamelliseren en haal dan van het vuur. Kruid met peper en zout.
  7. Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
  8. Meng de dressing met de rucola. Serveer de zoete aardappelpuree met de grillkaas, de rucola en de balsamico-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 816.33 kcal
Koolhydraten 63.87 g
waarvan suikers 20.57 g
Vet 47.94 g
waarvan verzadigd 19.38 g
Proteïnen 26.56 g
Vezels 8.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin