Maaltijdsalade met zoete aardappel, linzen en feta

40 MIN
4 personen
Maaltijdsalade met zoete aardappel, linzen en feta

Op zoek naar een gezonde, vullende lunch? Maak deze topper klaar: geroosterde wortelen en zoete aardappel, in combinatie met Puy linzen en frisse feta. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 rode ui
  • 50 g rucola
  • 250 g Puy-linzen, voorgekookt
  • 200 g feta
  • 1 kl chilivlokken
  • 2 el balsamico
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de wortelen en zoete aardappelen in gelijke blokjes. Snij de rode ui in partjes. Schik samen op een bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie, de chilivlokken en kruid met peper en zout. Zet 30 minuten in een oven van 220 °C. Schep af en toe om.
  2. Verwarm de Puy-linzen. Meng de geroosterde groenten met de linzen en de rucola. Verkruimel er de feta over. Meng 1 el olijfolie met de balsamico en druppel over de salade. Kruid met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 486.2 kcal
Koolhydraten 40.51 g
waarvan suikers 7.72 g
Vet 23.38 g
waarvan verzadigd 9.41 g
Proteïnen 21.82 g
Vezels 13.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin