Gevulde paprika met veggiegehakt, kaas en rijst

40 MIN
2 personen
Gevulde paprika met veggiegehakt, kaas en rijst

Hoedje af voor deze gevulde paprika's (snap je 'm?). Je kan ze volledig op voorhand klaarmaken. Ze weten een echte vleeseter te bekoren en je serveert ze met veel plezier voor een grote groep vrienden. Een echt entertaingerecht!

Ingrediënten

  • 2 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gr witte rijst
  • ½ blikje tomatenpuree
  • ½ blokje groentebouillon
  • 10 stuks veggieballetjes
  • 50 gr geraspte kaas
  • olijfolie
  • snuifje Provençaalse kruiden
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het hoedje van de paprika en verwijder voorzichtig de zaadlijsten. Zet depaprika (en de hoedjes) in een ovenschaal en schuif in de oven terwijl je de vulling maakt (zie tip).
  2. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de ui en knoflook 1 min. op een hoog vuur. Voeg ook de rijst toe en laat 1-2 min. meebakken. Voeg de tomatenpuree en Provençaalse kruiden toe en roer om. Verkruimel de groentebouillon eroverheen en blus met 150 ml water per persoon. Zet het vuur lager en laat 15 min. pruttelen met een deksel op de pot. Roer regelmatig.
  3. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan en bak de veggieballetjes 4 min. op een hoog vuur. Prak tot gehakt met een vork of spatel. Voeg op het einde toe aan de rijst, samen met de geraspte kaas, en roer om. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Haal de paprika's even uit de oven en vul met de rijst-gehaktmengeling. Schik ze rechtop terug in de ovenschaal, samen met het hoedje. Rooster nog 15-20 min. in de oven. Smakelijk!
  5. TIP: De paprika's zijn op hun best als ze lekker lang in de oven kunnen roosteren. Daar worden ze heerlijk zoet van.