Plaattaart met rode biet, zoete aardappel en getakaas

50 MIN
2 personen
Plaattaart met rode biet, zoete aardappel en getakaas

We brengen je plaattaart op smaak met getakaas. Dat is fetakaas op basis van geitenmelk, gemaakt door De Volle Maan in Sint-Lievens- Houtem. Daar staan Bart en Kathelijne elke dag aan het roer van hun eigen geitenboerderij en kaasmakerij. Moet je proeven!

Ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 50 gr verse muhamarra
  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 rode biet
  • 25 gr zonnebloempitten
  • 50 gr getakaas, of feta
  • 10 gr platte peterselie
  • 50 gr veldsla
  • olijfolie
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg samen met het bijgevoegde bakpapier uit op de bakplaat en prik met een vork enkele gaatjes erin. Meng de yoghurt met de muhammara. Bestrijk het deeg met het yoghurtmengsel. Blijf ongeveer 1 cm van de rand.
  2. Schil de zoete aardappel en rode biet en snijd in dunne plakjes van ongeveer 2 mm dik. Snijd de plakjes eventueel doormidden indien ze wat groot zijn. Verdeel de plakjes aardappel en biet om en om over het deeg. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en zwarte peper.
  3. Bak de plaattaart 30-35 min. onderaan in de oven, tot het deeg krokant is. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt.
  4. Rooster de zonnebloempitten goudbruin in een pan zonder vetstof (zie tip).
  5. Verkruimel ondertussen de geta en hak de peterselie fijn. Hussel de veldsla en geroosterde pitten door elkaar en breng op smaak met een scheutje olijfolie. Bestrooi de plaattaart met de geta en peterselie en serveer met de salade. Smakelijk!
  6. TIP: Je kan de pitten ook roosteren in de oven. Schik in een kleine ovenschaal en schuif de laatste 5 min. mee in de oven.