Zoet-zure kalkoen met lente-ui en noten

30 MIN
4 personen
Zoet-zure kalkoen met lente-ui en noten

Een eenvoudig en snel Oosters receptje. Een favoriet van kinderen! Serveer met witte Basmati-rijst.

Ingrediënten

  • 4 kalkoenlapjes
  • 8 lente-uitjes
  • 100 ml sojasaus, lichte
  • 2 el droge sherry
  • 20 g gember, geraspt
  • 1 chilipeper
  • 50 g cashewnoten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el azijn
  • 1 snufje suiker, fijn
  • 2 kl vloeiende bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de kalkoenlapjes in repen. Kruid ze met peper en zout. Meng 2 eetlepels sojasaus met de sherry. Doe er het vlees bij en schep goed om.
  2. Snij de lenteuitjes in schuine stukken van ongeveer 3 cm. Schil en rasp de gember. Spoel het pepertje, halveer in de lengte en verwijder de zaadjes. Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met anti-aanbaklaag. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Roerbak het vlees 5 minuten in zonnebloemolie. Zet ze even aan de kant.
  4. Roerbak in dezelfde wok de lente-uitjes, wortel- en paprikaslierten 3 minuten. Doe er de gember en het pepertje bij. Roerbak nog 1 minuut. Roer de bloem los in 300 ml koud water. Doe er de rest van de sojasaus, de azijn en een snufje suiker bij. Schenk bij de uitjes en breng onder voortdurend roeren aan de kook, tot de saus een beetje indikt.
  5. Doe er het vlees weer bij. Laat nog heel even goed doorwarmen. Werk af met de geroosterde cashewnoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 397.01 kcal
Koolhydraten 21.65 g
waarvan suikers 14.76 g
Vet 15.7 g
waarvan verzadigd 2.57 g
Proteïnen 39.96 g
Vezels 1.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin