Spek met witloof en sinaasappel

30 MIN
4 personen
Spek met witloof en sinaasappel

Ingrediënten

  • 8 plakjes spek
  • 4 stronkjes witloof, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 125 g kruidenkaas
  • 1 el gemberstroop
  • 1 sinaasappel, geperst
  • 30 g boter
  • 1 handvol tijm, fijngehakt
  • peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 240 °C.
  2. Smelt de helft van de boter in de pan en bak hierin de stukjes witloof en knoflook. Breng op smaak met peper en tijm. Schenk er na enkele minuten het sinaasappelsap en de gemberstroop over en roer om. Laat nog enkele minuten mee stoven.
  3. Schenk het geheel over in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet 10 minuten in de oven.
  4. Haal de folie van de ovenschaal en overgiet het gerecht met de kruidenkaas. Zet opnieuw 15 minuten in de oven.
  5. Bak ondertussen de spek goudbruin en krokant in de rest van de boter. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Leg op elk bord twee plakjes spek en serveer samen met de witloof.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 696.99 kcal
Koolhydraten 10.02 g
waarvan suikers 6.17 g
Vet 68.5 g
waarvan verzadigd 27.61 g
Proteïnen 12.65 g
Vezels 2.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin