Rode poon met tomatenlookstoemp

35 MIN
4 personen
Rode poon met tomatenlookstoemp

Een hele frisse puree, deze tomatenlookstoemp met enkele gebakken rode poon filets bij. Serveer op een warme avond, met een fris glaasje witte wijn bij.

Ingrediënten

  • 4 rode poonfilets
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 100 g rucola
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 30 ml olijfolie
  • klontje boter
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze.
  2. Stoof de knoflook samen met de lente-ui en de tomaten in olijfolie. Voeg er de aardappelpuree aan toe en roer om. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat olijfolie toe om het smeuïger te maken. Roer er op het einde ook de basilicum door.
  3. Kruid de rode poon met peper en zout en bak ze in boter.
  4. Roer op het einde de rucola door de stoemp en serveer samen met de visfilets.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 683.61 kcal
Koolhydraten 48.73 g
waarvan suikers 2.2 g
Vet 26.96 g
waarvan verzadigd 7.82 g
Proteïnen 57.69 g
Vezels 8.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin