Rode mul met tomatenlookstoemp

35 MIN
4 personen
Rode mul met tomatenlookstoemp

Een hele frisse puree, deze tomatenlookstoemp met enkele gebakken rode mulfilets bij. Serveer op een warme avond, met een fris glaasje witte wijn bij.

Ingrediënten

  • 4 rode mulfilets
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 100 g rucola
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 30 ml olijfolie
  • klontje boter
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze.
  2. Stoof de knoflook samen met de lente-ui en de tomaten in olijfolie. Voeg er de aardappelpuree aan toe en roer om. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat olijfolie toe om het smeuïger te maken. Roer er op het einde ook de basilicum door.
  3. Kruid de rode mulfilets met peper en zout en bak ze in boter.
  4. Roer op het einde de rucola door de stoemp en serveer samen met de visfilets.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 399.88 kcal
Koolhydraten 41.3 g
waarvan suikers 2.2 g
Vet 14.19 g
waarvan verzadigd 4.56 g
Proteïnen 23.43 g
Vezels 7.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin