Gegrilde zwaardvis met tomaat, kappertjes en basilicumstoemp

25 MIN
4 personen
Gegrilde zwaardvis met tomaat, kappertjes en basilicumstoemp

Stoemp op z’n Zuiders, met een heerlijk stukje gegrilde zwaardvis en tomaat en kappertjes. Met daarbij een verrassende basilicumstoemp. Zonnig eten!

Ingrediënten

  • 4 zwaardvisfilets
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 2 tomaten, gehalveerd
  • 1 handvol kappertje
  • ½ citroen, geperst
  • 50 g boter
  • 4 el olijfolie
  • 12 blaadjes basilicum, fijngehakt
  • 8 blaadjes basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de tomaten met peper en zout en rooster ze onder de warme grill. Snijd ze nadien in kleinere stukken.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze met een klontje boter. Meng er fijngehakte basilicum en kappertjes door. Voeg er de stukjes gegrilde tomaat aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kruid de vis met peper en zout en bestrijk met olijfolie. Bak de vis op de grill.
  4. Schep de stoemp op de borden en besprenkel met het citroensap. Werk af met extra basilicum. Serveer samen met de vis.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 758.71 kcal
Koolhydraten 47.77 g
waarvan suikers 1.26 g
Vet 37.08 g
waarvan verzadigd 8.95 g
Proteïnen 55.01 g
Vezels 8.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin