Gezouten karamel

40 MIN
15 porties
Gezouten karamel

Met verfijnd zout til je karamel naar een hoger niveau. Gezouten karamel is dan ook een echte zaligheid in desserts, op je boterham of tussen koekjes.

Ingrediënten

  • 100 g suiker
  • 5 el water
  • 50 ml room
  • 35 g boter, in klontjes
  • snufje Fleur de Sel

BEREIDING

  1. Doe de suiker in een steelpannetje en voeg het water toe. Zet op een matig vuur en laat de suiker smelten. Als het water is opgenomen voeg nog een lepel water toe. Zorg dat alle suikerkristallen worden opgenomen.
  2. Als de suiker is opgenomen en er zich een doorschijnende siroop vormt zal de karamel beginnen kleuren. Hou dit proces goed in het oog. De karamel moet mooi goudbruin zijn, niet te licht maar ook niet te donker.
  3. Voeg de klontjes boter toe en laat smelten.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de room en het zout toe. Meng goed en laat afkoelen. Giet in een bokaaltje of een schenkkannetje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 55.18 kcal
Koolhydraten 6.71 g
waarvan suikers 6.71 g
Vet 3.13 g
waarvan verzadigd 1.93 g
Proteïnen 0.09 g
Vezels 0 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin