Zambonopita

60 MIN
4 personen
Zambonopita

Zambonopita zijn Griekse bladerdeegpasteitjes met een heerlijke vulling. Hier met feta, lente-ui, ham en rode paprika. Een origineel voorgerechtje!

Ingrediënten

  • 600 g ham, in stukjes
  • 8 vierkantjes bladerdeeg
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 3 el bloem
  • 1 eidooier
  • 3 eieren, losgeklopt
  • ½ l halfvolle melk
  • 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Stoof de lente-uiringetjes aan in de olijfolie. Voeg er de ham, paprika en peterselie aan toe en laat 10 minuten meebakken.
  3. Strooi hierover de bloem. Schenk er al roerend de melk bij tot een saus. Haal van het vuur en meng er de eieren en fetakaas door. Roer om en laat afkoelen.
  4. Snij het bladerdeeg in ronde, gelijke vormpjes. Verdeel over de helft het ham-fetamengsel. Bestrijk de randen met het eigeel en bedek met de andere helft bladerdeegrondjes. Druk de randen goed aan met een vork.
  5. Smeer de bladerdeegpakketjes in met eigeel en leg op een ovenplaat met bakpapier. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin ziet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1054.65 kcal
Koolhydraten 55.8 g
waarvan suikers 14.8 g
Vet 67.24 g
waarvan verzadigd 27.85 g
Proteïnen 56.71 g
Vezels 3.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin