Preitaart met gekookte ham en geitenkaas

40 MIN
4 personen
Preitaart met gekookte ham en geitenkaas

Een lekkere en toch lichte hartige taart, deze preitaart met gekookte ham en geitenkaas. Lekker als lunch of lichte maaltijd. Serveer met een slaatje.

Ingrediënten

  • 100 g ham, in blokjes
  • 1 vel bladerdeeg
  • 500 g prei, in ringen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 150 g geitenkaas
  • 10 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de boter in een pan en stoof de ui enkele minuten aan. Voeg dan de preiringen toe en laat ze even meestoven.
  3. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier bedekte bakplaat en vouw de randjes om.
  4. Verdeel de ui met de prei over het bladerdeeg. Strooi er de hamblokjes en de geitenkaas over en kruid bij met peper en zout.
  5. Bak de taart 25 minuten gaar in de oven. Verdeel in porties en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 406.35 kcal
Koolhydraten 28.37 g
waarvan suikers 7.66 g
Vet 25.28 g
waarvan verzadigd 12.52 g
Proteïnen 15.24 g
Vezels 3.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin