Zalmschotel met geroosterde asperges

25 MIN
4 personen
Zalmschotel met geroosterde asperges

Een heerlijk gemakkelijke ovenschotel met patatjes, geroosterde groene asperges, kerstomaatjes en een heerlijk stukje zalm. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • 800 g aardappelen, gehalveerd, nieuwe
  • 16 groene asperges, gehalveerd
  • 200 g kerstomaten
  • 2 el balsamico
  • 4 el olijfolie
  • 1 handvol basilicum

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de aardappelen in een ovenschotel en besprenkel met één eetlepel olijfolie. Bak 20 minuten in de oven.
  3. Haal de aardappelen uit de oven en meng er de asperges onder. Zet opnieuw 15 minuten in de oven.
  4. Voeg nu de kerstomaten en balsamicoazijn toe aan de ovenschotel. Schik er de zalmfilets tussen en besprenkel met de rest van de olijfolie. Zet opnieuw 10-15 minuten in de oven tot de zalm gaar is.
  5. Garneer het gerecht met de basilicumblaadjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 612.46 kcal
Koolhydraten 33.65 g
waarvan suikers 2.69 g
Vet 37.35 g
waarvan verzadigd 6.8 g
Proteïnen 33.37 g
Vezels 5.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin