Gegratineerde venkel

40 MIN
4 personen
Gegratineerde venkel

Deze gegratineerde venkel met spekjes is een heerlijk bijgerechtje bij bijvoorbeeld een stukje kabeljauw of zalm en aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 100 g gerookt spek, in blokjes
  • 4 venkel, gehalveerd
  • 1 el paneermeel
  • 1 kl boter
  • 1 kl olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de venkelknollen 15 minuten in water met een snufje zout.
  3. Laat ze schrikken onder de koudwater. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de halve venkels in vingerdikke plakken.
  4. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schik de venkelplakken als dakpannetjes in de ovenschaal. Kruid met peper en zout. Bestrooi met het paneermeel.
  5. Beleg met vlokjes boter en zet 15 minuten in de oven. Serveer met gerookt spek.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 350.76 kcal
Koolhydraten 18.85 g
waarvan suikers 0.24 g
Vet 27.73 g
waarvan verzadigd 10.47 g
Proteïnen 5.15 g
Vezels 5.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin