Gegratineerde venkel

40 MIN
4 personen
Gegratineerde venkel

Deze gegratineerde venkel met spekjes is een heerlijk bijgerechtje bij bijvoorbeeld een stukje kabeljauw of zalm en aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 200 g gerookt spek, in blokjes
  • 4 venkel, gehalveerd
  • 4 el paneermeel
  • boter
  • 1 kl olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de venkelknollen 15 minuten in water met een snufje zout.
  3. Laat ze schrikken onder koud water. Laat uitlekken in een vergiet. Snij de venkels in vingerdikke plakken.
  4. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schik de venkelplakken als dakpannetjes in de ovenschaal. Kruid met peper en zout. Bestrooi met het paneermeel.
  5. Beleg met klontjes boter en zet 15 minuten in de oven. Bak het spek krokant. Serveer de gegratineerde venkel met de spekblokjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 424.09 kcal
Koolhydraten 23.44 g
waarvan suikers 0.64 g
Vet 23.68 g
waarvan verzadigd 21.03 g
Proteïnen 14.44 g
Vezels 5.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin