Zalm op broccolipuree

40 MIN
4 personen
Zalm op broccolipuree

Een heerlijke combinatie, zalm en broccoli! Zoals in deze broccolistoemp met een sappig stukje gebakken zalmfilet erbij en een smakelijk sjalottensausje.

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 sjalot, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • 100 ml melk
  • klontje boter
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen en de broccoli gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze samen tot een puree. Schenk er de melk en een klontje boter bij.
  2. Fruit de knoflook en sjalot zachtjes in de olijfolie in een diepe pan. Schep er de broccolipuree bij en warm de puree op. Kruid met peper en zout.
  3. Bestrijk de zalmfilets met het citroensap en kruid ze met peper en zout. Bak ze gaar in olijfolie.
  4. Verdeel de broccolipuree over de borden en leg de zalmfilets erop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 679.19 kcal
Koolhydraten 48.38 g
waarvan suikers 2.58 g
Vet 35.91 g
waarvan verzadigd 8.98 g
Proteïnen 37.79 g
Vezels 8.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin