Kabeljauw met broccolistoemp

30 MIN
4 personen
Kabeljauw met broccolistoemp

Een lekker bordje comfortfood, deze kabeljauw met een citroen-botersausje en stoemp van aardappelen en broccoli.

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilet
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 2 broccoli, in roosjes
  • 2 citroen
  • 100 g boter
  • 4 el bloem
  • 100 ml room
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen samen met de broccoli gaar in gezouten water. Houd enkele roosjes apart voor de afwerking. Giet af en pureer met een stamper. Meng er een klontje boter en de room door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Haal de kabeljauwfilets door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Bak ze gaar in een flinke klont boter. Blus op het einde met wat citroensap.
  3. Serveer de vis samen met de puree. Serveer met wat broccoliroosjes, de citroen-botersaus en partjes citroen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 634.68 kcal
Koolhydraten 50.72 g
waarvan suikers 3.12 g
Vet 31.55 g
waarvan verzadigd 18.82 g
Proteïnen 33.43 g
Vezels 9.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin