Groene stoemp met rode mul

35 MIN
4 personen
Groene stoemp met rode mul

Een prachtig frisse groene stoemp op basis van spinazie en waterkers, met daarbij lekkere rode mulfilets. Om van te genieten op een zonnige dag.

Ingrediënten

  • 8 rode mulfilets
  • 600 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 300 g spinazie
  • 1 bussel waterkers
  • 3 el room
  • 30 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes kervel
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Blancheer de waterkers in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijswater. Doe dit ook voor de spinazie. Kneed al het water uit de groenten.
  2. Doe de waterkers en spinazie samen met een eetlepel olijfolie in een blender en mix fijn. Zet even apart.
  3. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af. Schenk er de room, de boter en het waterkers-spinazie mengsel aan toe en mix tot een zeer fijne puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer om.
  4. Kruid de rode mulfilets met peper en zout. Bak ze gaar in olijfolie.
  5. Serveer de puree samen met de vis en werk af met kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 478.63 kcal
Koolhydraten 25.88 g
waarvan suikers 1.25 g
Vet 22.72 g
waarvan verzadigd 9.04 g
Proteïnen 41.05 g
Vezels 5.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin