Zalm met witloof-pastinaakpuree en veldsla

25 MIN
2 personen
Zalm met witloof-pastinaakpuree en veldsla

Witloof en pastinaak, een match made in heaven! Deze puree is echt overheerlijk en past perfect bij een stukje gebakken zalm en frisse blaadjes veldsla erbij. Lekker koolhydraatarm genieten!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 50 g veldsla
  • 2 stronkjes witloof
  • 2 zalmfilet
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de pastinaken en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Was de veldsla en laat uitlekken.
  3. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  4. Snij het witloof in reepjes. Verhit de helft van de boter in een pan en stoof het witloof 4-5 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Giet de pastinaak af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, het gestoofde witloof en de melk toe. Proef en kruid bij met peper en zout. Meng goed.
  6. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de zalmfilets 3-4 minuten per kant.
  7. Serveer de zalmfilets met de witloof-pastinaakpuree, de veldsla en de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 728.03 kcal
Koolhydraten 26.44 g
waarvan suikers 1.22 g
Vet 53.15 g
waarvan verzadigd 16.72 g
Proteïnen 33.83 g
Vezels 8.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin