Varkenshaasje met witloof-pastinaakpuree en peperroomsaus

25 MIN
2 personen
Varkenshaasje met witloof-pastinaakpuree en peperroomsaus

Grootmoeders kost, in een koolhydraatarm jasje! Een heerlijk bordje comfort food, maar dan zonder schuldgevoel! Het sappige varkenshaasje past perfect bij de verrassende witloof-pastinaakpuree en peperroomsaus maakt het af. Dit is de klassieker van de toekomst!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 2 stronkjes witloof
  • 2 el groene peperbollen
  • 300 g varkenshaasje
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 10 g bladpeterselie
  • 3 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de pastinaken en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Snij het witloof in reepjes. Verhit 1/3 van de boter in een pan en stoof het witloof 4-5 minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Spoel de groene peperbollen met water en laat uitlekken.
  5. Verhit 1/3 van de boter in een grote pan. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout en kleur het rondom aan gedurende 2-3 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  6. Doe de groene peperbollen in de pan waarin je het varkenshaasje gebakken hebt. Voeg per persoon 75 milliliter water toe, verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij en roer los. Laat kort inkoken en voeg dan de room toe. Laat de saus nog even indikken.
  7. Giet de pastinaak af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter en het gestoofde witloof toe. Proef en kruid bij met peper en zout. Meng goed.
  8. Hak de bladpeterselie fijn. Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer de pastinaak-witloofpuree met de plakjes varkenshaas en schep er de peperroomsaus over. Werk af met fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 678.9 kcal
Koolhydraten 32.51 g
waarvan suikers 2.88 g
Vet 40.77 g
waarvan verzadigd 24.3 g
Proteïnen 41.71 g
Vezels 11.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin