Zalm bearnaise met prei en pastinaakfrietjes

25 MIN
2 personen
Zalm bearnaise met prei en pastinaakfrietjes

Zalm en bearnaise, dat is werkelijk een zalige combinatie! En het goede nieuws is: prei en pastinaak passen er ook perfect bij. Een luxueus gerechtje dat toch koolhydraatarm is en gemakkelijk om klaar te maken, perfectie!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 2 prei
  • 2 zalmfilet, zonder vel
  • 8 el bearnaisesaus
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20-22 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  2. Was en snij de prei in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een pan en voeg de prei toe. Stoof de prei 5-6 minuten tot de prei zacht is. Kruid met peper en zout.
  3. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een antikleefpan en bak de zalmfilets 3-4 minuten aan elke kant.
  4. Verwarm de bearnaisesaus in een klein steelpannetje of in een kommetje in de microgolfoven.
  5. Serveer de zalmfilets met de pastinaakfrietjes, de gestoofde prei en werk af met de bearnaisesaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1181.1 kcal
Koolhydraten 40.2 g
waarvan suikers 10.63 g
Vet 94.04 g
waarvan verzadigd 19.51 g
Proteïnen 37.35 g
Vezels 15.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin