Zalm, krieltjes en broccoli op één bakplaat met mosterddressing

30 MIN
2 personen
Zalm, krieltjes en broccoli op één bakplaat met mosterddressing

Een zalig éénpansgerecht, maar dan op een bakplaat! We maken geroosterde zalm met broccoli en krielaardappelen. Zo gemakkelijk! Daarbij komt een originele mosterddressing met dille. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 broccoli
  • 2 zalmfilet
  • 1 potje magere yoghurt
  • 10 g dille
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de krielaardappelen in plakjes van 0,5 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes krielaardappel. Besprenkel met 1/3 van de olijfolie. Zet 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes. Haal de bakplaat uit de oven en leg er de broccoliroosjes bij. Besprenkel met 1/3 van de olijfolie en zet 3 minuten in de oven.
  3. Snij de zalmfilets in de lengte in twee en kruid ze met peper en zout. Haal de bakplaat uit de oven en leg de zalmfilets erbij. Besprenkel met de rest van de olijfolie en zet alles nog 7 minuten in de oven.
  4. Meng de yoghurt met de mosterd, suiker en wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Hak de dille fijn.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en bedruppel met de mosterddressing en strooi er de fijngehakte dille over. Serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 792.6 kcal
Koolhydraten 46.97 g
waarvan suikers 9.23 g
Vet 45.75 g
waarvan verzadigd 8.07 g
Proteïnen 43.29 g
Vezels 13.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin