Zalm, krieltjes en broccoli op één bakplaat met mosterddressing

30 MIN
2 personen
Zalm, krieltjes en broccoli op één bakplaat met mosterddressing

Een zalig éénpansgerecht, maar dan op een bakplaat! We maken geroosterde zalm met broccoli en krielaardappelen. Zo gemakkelijk! Daarbij komt een originele mosterddressing met dille. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 broccoli
  • 2 zalmfilet
  • 1 potje magere yoghurt
  • 10 g dille
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de krielaardappelen in plakjes van 0,5 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes krielaardappel. Kruid met peper en zout en besprenkel met 1/3 van de olijfolie. Zet 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes. Haal de bakplaat uit de oven en schep de aardappelplakjes om. Leg er de broccoliroosjes bij, besprenkel met 1/3 van de olijfolie en zet 3 minuten in de oven.
  3. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier, snij in de lengte in twee en kruid ze met peper en zout. Haal de bakplaat uit de oven en leg de zalmfilets erbij. Besprenkel met de rest van de olijfolie en zet alles nog 7 minuten in de oven.
  4. Meng de yoghurt met de mosterd, suiker en wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Dit is de mosterddressing. Hak de dille fijn.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en bedruppel met de mosterddressing en strooi er de fijngehakte dille over. Serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 792.6 kcal
Koolhydraten 46.97 g
waarvan suikers 9.23 g
Vet 45.75 g
waarvan verzadigd 8.07 g
Proteïnen 43.29 g
Vezels 13.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin