Zalm in roomsaus met spinazie en zongedroogde tomaten

20 MIN
2 personen
Zalm in roomsaus met spinazie en zongedroogde tomaten

Een heerlijk verrassend snel en koolhydraatarm gerecht: we maken zalmfilets in een zalige roomsaus met spinazie en zongedroogde tomaatjes erbij, geïnspireerd op de Toscaanse keuken. Dit wordt echt smullen, geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • 300 g spinazie
  • 1 tomaat
  • 2 zalmfilet
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Hak de spinazie grof. Snij de tomaat in blokjes.
  2. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Kruid ze met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en bak de zalmfilets 3 minuten per kant. Schep voorzichtig uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten. Voeg dan de Italiaanse kruiden en de knoflook toe. Stoof opnieuw 1 minuut. Voeg de lichte room en per persoon 100 milliliter water toe. Meng goed en breng de saus aan de kook. Voeg dan de spinazie toe en laat slinken in de roomsaus.
  4. Wanneer de spinazie geslonken is, voeg je de zongedroogde tomaten toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en leg er nu de zalmfilets bij. Laat nog 2 minuten doorwarmen.
  5. Serveer het gerecht in diepe borden en werk af met de tomatenblokjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 674.51 kcal
Koolhydraten 14.29 g
waarvan suikers 10.42 g
Vet 52.19 g
waarvan verzadigd 14.88 g
Proteïnen 36.27 g
Vezels 7.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin