Salade met falafel, hummus, koolrabi en krokante tortillapuntjes

30 MIN
2 personen
Salade met falafel, hummus, koolrabi en krokante tortillapuntjes

Het vertrektpunt van dit gerecht was een fattoush. Een typische kruidige broodsalade die je vaak op de mezzekaart ziet staan bij een Libanees restaurant. We voegen ook nog falafel toe om er een volwaardige maaltijd van te maken. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 bussel radijsjes
  • 1 koolrabi
  • 10 gr platte peterselie
  • 10 gr munt
  • 400 gr kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • ½ el ras-el-hanout
  • 4 wraps
  • 12 falafelballetjes
  • olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de radijsjes in fijne plakjes. Schil de koolrabi en snijd in fijne frietjes. Snipper de peterselie en munt fijn. Schep de kruiden onder de koolrabi en de radijsjes en voeg er de witte wijnazijn en een scheutje olijfolie aan toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Schep regelmatig om.
  3. Open het blik kikkererwten en schep 2 el kikkererwten (zie tip) uit het blik en schep mee onder de radijsjes en de koolrabi.
  4. Maak de hummus: pel het teentje knoflook. Spoel de citroen, boen goed schoon en rasp de schil. Pers de citroen. Mix de rest van de kikkererwten samen met de knoflook, de citroenzeste, 1 el citroensap, een snuifje ras-el-hanout, een scheut olijfolie, een scheut water en een snuif zout en zwarte peper tot een smeuïge hummus. Is de hummus nog niet smeuïg genoeg? Voeg dan nog extra water en olijfolie toe. Proef en voeg eventueel nog extra ras-el-hanout en citroensap toe.
  5. Snijd de wraps in driehoekjes en leg op de bakplaat. Schep 1 kl ras-el-hanout in een kommetje en voeg er 2 el olijfolie aan toe. Meng goed en smeer de wrappunten in met de kruidenmengeling. Schuif zo’n 4-5 min. de oven.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de falafelballetjes zo’n 4-5 min. rondom tot ze goudbruin zijn.
  7. Serveer de wrappunten met de falafelballetjes, radijsjes en de koolrabi. Werk af met de hummus. Smakelijk!
  8. TIP: Geef je salade een extra krokante touch door de kikkererwten te roosteren. Kruid ze met paprikapoeder, zout en zwarte peper, giet er een scheutje olijfolie over en schuif 10-15 min. in een oven van 200°C.