Wontonsoep met kippengehakt

40 MIN
4 personen
Wontonsoep met kippengehakt

Deze wontonsoep met kippengehakt is iets meer werk, maar je wordt dan ook beloond met een geweldige opkikker. Een fantastische lunch!

Ingrediënten

  • 200 g kippengehakt
  • 16 wontonvellen
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
  • 1 stengel citroengras, fijngesnipperd
  • 1½ el gember, geraspt
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 1½ l kippenbouillon
  • 1½ el sojasaus
  • 1 kl suiker
  • 1 kl sesamolie

BEREIDING

  1. Meng het gehakt met de helft van de lente-uitjes, het chilipepertje, de gember, het citroengras, de suiker, de sojasaus en de sesamolie.
  2. Leg de wontonvelletjes plat op het werkvlak. Schep in het midden op elk velletje een koffielepeltje van het gehaktmengsel.
  3. Las de randen dicht met losgeklopte ei. Vouw toe en druk goed aan. Laat ze rusten onder een vochtige keukenhanddoek.
  4. Breng de bouillon aan de kook met de rest van de lente-uitjes. Laat de wontons voorzichtig in de hete vloeistof glijden en 10 minuten héél zacht koken.
  5. Schep ze met een schuimspaan uit de bouillon in diepe borden. Lepel er wat bouillon en lente-ui bij. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 200.53 kcal
Koolhydraten 17.41 g
waarvan suikers 5.21 g
Vet 8.03 g
waarvan verzadigd 2.64 g
Proteïnen 15.14 g
Vezels 0.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin