Gegrilde kwartels

145 MIN
2 personen
Gegrilde kwartels

Deze kwartels worden gemarineerd in een overheerlijke Oosterse marinade, om dan gegrild te worden, bijvoorbeeld op de barbecue. Overheerlijk!

Ingrediënten

  • 2 kwartels, uitgebeend
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 stengel citroengras, fijngehakt
  • 3 limoenblaadjes, fijngehakt
  • 2 el vissaus
  • 1 kl glutenvrije sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el olie, plantaardig
  • ½ kl vijfkruidenpoeder
  • ½ kl kurkuma
  • snufje zeezout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Maak een marinade van citroengras, kurkumapoeder, vijfkruidenpoeder, sojasaus, vissaus, olie, honing, knoflook, limoenblaadjes en sjalot. Kruid met een snufje zeezout. Bestrijk hiermee de kwartels. Laat minstens 2 uur (of een nacht) afgedekt marineren in de koelkast voor meer smaak.
  3. Schep de kwartels en kruiden over in een ovenschaal. Zet 10-12 minuten in de oven tot ze volledig gaar zijn. Draai ze na 5-6 minuten om zodat beide kanten kunnen bruinen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 209.09 kcal
Koolhydraten 14.25 g
waarvan suikers 10.1 g
Vet 12.78 g
waarvan verzadigd 1.23 g
Proteïnen 9.92 g
Vezels 0.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin