Aziatische penne met varkensreepjes, wokgroenten en babi ketjap

30 MIN
2 personen
Aziatische penne met varkensreepjes, wokgroenten en babi ketjap

We experimenteren al eens graag met verschillende wereldkeukens. Hier combineren we de Italiaanse met de Aziatische. Wist je trouwens dat babi ketjap oorspronkelijk uit Indonesië komt? Maar ondertussen kan je deze currypasta in bijna heel Azië krijgen.

Ingrediënten

  • 2 varkenslapjes
  • ½ kl currypoeder
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr wokgroenten
  • ½ blokje groentebouillon
  • 200 gr penne
  • 1 stengel lente-ui
  • 2 el currypasta babi ketjap
  • olie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd het varkenslapje in reepjes en schep in een kom. Kruid met het currypoeder, zout en zwarte peper. Meng met een scheutje olie.
  3. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit een flinke scheut olie in een (wok)pan en fruit de sjalot zo’n 2-3 min. Voeg de wokgroenten toe en roerbak zo’n 4-5 min. Verlaag daarna het vuur, giet een scheutje water erbij en verkruimel de bouillon erover. Laat nog zo’n 5-6 min. stoven.
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  5. Verhit een scheutje olie in een ruime pan en bak de varkensreepjes zo’n 5-6 min.
  6. Snijd de lente-ui in fijne ringen (zie tip).
  7. Schep de pasta bij de wokgroenten, voeg de babi ketjap toe en laat even goed doorwarmen. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper. Serveer samen met de varkensreepjes en werk af met de lente-ui. Smakelijk!
  8. TIP: Geen fan van rauwe lente-ui? Bak dan mee met de wokgroenten.