Wok met varkensreepjes, rijst, broccoli, boontjes en zoete chilisaus

30 MIN
2 personen
Wok met varkensreepjes, rijst, broccoli, boontjes en zoete chilisaus

Wij zijn dol op de Aziatische keuken! En we vinden het al helemaal fantastisch als we een werelds gerecht kunnen recreëren met ingrediënten van hier. Zoals deze wok: Aziatisch en toch op-en-top Belgisch!

Ingrediënten

  • 125 gr witte rijst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine broccoli
  • 200 gr prinsessenboontjes
  • 1 stengel lente-ui
  • 300 gr varkensreepjes (eventueel gemarineerd)
  • 2 el sojasaus
  • 4 el zoete chilisaus
  • olie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Hak de knoflook fijn. Verdeel de broccoli in roosjes (zie tip). Maak de boontjes schoon door de harde uiteinden eraf te snijden.
  3. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Houd het witte en groene deel apart.
  4. Verhit een scheutje olie in een wokpan. Korst de varkensreepjes 2-3 min. aan op hoog vuur. Haal uit de pan.
  5. Verhit opnieuw een scheutje olie in dezelfde wokpan. Voeg de prinsessenboontjes, knoflook, broccoli en het wit van de lente-ui toe. Bak 10 min. op middelhoog vuur. Voeg de varkensreepjes opnieuw toe. Voeg de sojasaus en zoete chilisaus toe en bak het geheel nog 1 min. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Serveer de rijst met de groenten en varkensreepjes. Werk af met de overige lente-ui. Smakelijk!
  7. TIP: Ook de stam van de broccoli is eetbaar. Schil en snijd in blokjes. Bak samen met de overige groenten.