Steak met noedels, paksoi en champignons

35 MIN
2 personen
Steak met noedels, paksoi en champignons

Voor dit gerecht maak je zelf een woksaus: eerst marineer je de runderreepjes erin, dan gebruik je de marinade als saus in het gerecht. Dat zorgt voor lekker mals vlees en een heerlijk 'umami' sausje!

Ingrediënten

  • 30 ml sojasaus
  • 450 g steak
  • 1 stuk gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk paksoi
  • 250 g kastanjechampignons
  • ½ stuk rode chilipeper
  • 2 stengels lente-ui
  • 50 g pindanoten
  • 225 g udonnoedels
  • sesamolie
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 kl suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Marinade: meng 1 kl (sesam)olie per persoon met de sojasaus, het maïszetmeel, de suiker en een flinke draai van de pepermolen.
  2. Snijd de steak in dunne plakjes (zie tip) en leg in de marinade, schep goed om.
  3. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de noedels.
  4. Rasp de gember tot je 0,5 kl per persoon hebt. Rasp de knoflook. Snijd de paksoi grof. Snijd de champignons in plakjes. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd in halve ringen. Snijd de lente-ui in ringen.
  5. Rooster de pinda's kort in een pan zonder vetstof tot ze verkleuren. Schep uit de pan en hak grof.
  6. Verhit wat (sesam)olie in een (wok)pan. Schep de plakjes steak uit de marinade (houd de marinade bij!) in de pan en bak 2 min. per kant. Schep uit de pan en houd apart.
  7. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking en giet af.
  8. Verhit opnieuw wat (sesam)olie in de (wok)pan. Voeg de knoflook en gember toe, fruit 1 min. Voeg dan de paksoi, champignons en chilipeper toe. Roerbak 5 min.
  9. Voeg de plakjes steak en de noedels toe. Voeg ook de marinade toe. Roerbak kort zodat alles goed gemengd is.
  10. Serveer in een diepe kom en werk af met lente-ui. Smakelijk!
  11. TIP: Heb je het vlees liever wat rosé? Snijd dan in iets dikkere plakjes, van zo'n halve centimeter dik.